Paginakop

Ben jij de pleegouder die wij zoeken?

Kinderen horen thuis, en als dat niet kan: zo thuis mogelijk.

Soms kunnen kinderen om uiteenlopende redenen tijdelijk of voor langere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Voor hen zoekt Lindenhout een plek in een pleeggezin. De pleegouder deelt de opvoedtaak met de ouders van het kind en werkt samen met hulpverleners om de plaatsing zo goed mogelijk te laten verlopen. Lindenhout Pleegzorg is op zoek naar pleegouders voor kinderen van diverse leeftijden. Ben je geïnteresseerd? Bezoek onze informatieavond en vraag het informatiepakket aan!

Pleegzorg
Lindenhout kent drie vormen van pleegzorg:

    Deeltijdpleegzorg: een pleeggezin biedt enkele dagen per maand ondersteuning aan de ouders en het kind, zodat deze (even) ontlast worden.

    Zo lang als nodig: deze vorm van pleegzorg biedt een pleegkind een stabiele plek voor zo lang als nodig is.

    Crisis: bij een acute (crisis)situatie kunnen kinderen bij een pleeggezin terecht, zodat kan worden uitgezocht wat uiteindelijk het beste is voor het kind en de ouders.

Meer informatie over pleegzorg vind je hier.

Pleegouder worden?
Als pleegouder vang je kinderen of jongeren op die vaak al veel hebben meegemaakt. Je biedt ze een stabiele basis waar ze (tijdelijk) mogen opgroeien, of je helpt ze zelfstandig worden. Iedereen kan pleegouder worden, maar er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Je leest ze hier.

Kan jij één van hen een plek bieden?
Momenteel is Lindenhout op zoek naar zowel crisis- en deeltijdpleeggezinnen als pleeggezinnen voor zo lang als nodig. Bekijk hier welke kinderen nu op zoek zijn naar een pleeggezin.

Ook als je geen plek kunt bieden aan een van de kinderen die nu op de website genoemd staan, kun je je nog steeds aanmelden voor pleegzorg. Er zijn altijd andere kinderen die je een plek kunt bieden!

Vragen?
Neem contact op met het Lindenhout entreeteam.

Lindenhout biedt pleegzorg in de postcodes tussen 3770-3789, 3792-3799, 6660-6959, 6972-7199 en 3925. Staat jouw postcode hier niet tussen? Ga dan naar Pleegzorg Nederland voor de aanbieder bij jou in de buurt.

 

Share |

Doneer je schoolhek

entrea lindenhout

Logo