Paginakop

Pleegouder worden?

Tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen is voor een kind erg ingrijpend. Lindenhout wil deze kinderen graag een gezinssituatie bieden. Om deze reden zijn wij hard op zoek naar pleegouders.

Voorwaarden
Landelijk is vastgelegd dat iedereen boven de 21 jaar pleegouder kan worden. Het maakt niet wat je achtergrond, gezinssamenstelling, afkomst of geaardheid is. Daarnaast stem je in met:

- een aanvraag van een ‘Verklaring van Geen Bezwaar’. Lindenhout gaat bij justitie na of je in het verleden geen gewelds- of zedendelict hebt begaan.     

- de procedures, de begeleiding van en de samenwerking met Lindenhout. Dit leggen wij vast in een samenwerkingsovereenkomst. 

Lindenhout vindt daarnaast de volgende voorwaarden van belang.
Pleegouders: 

- realiseren zich dat pleegzorg een tijdelijk karakter heeft. Er wordt gezamenlijk toegewerkt naar terugkeer in, of zo frequent mogelijk contact met het biologische gezin.

- zijn in staat samen te werken met ouders en familieleden van het pleegkind.

- hebben een stabiele leefsituatie. Een verhuizing, een nieuwe baan of (psycho)therapie van een van de gezinsleden kunnen redenen zijn om nog even te wachten met het pleegouderschap.

- zijn niet zwanger en hebben niet de wens om op korte termijn hun gezin uit te breiden. Deze situatie is te onvoorspelbaar voor het pleegkind.

- hebben tijd voor het pleegkind. Een pleegkind gaat indien nodig maximaal twee dagen of twee dagdelen per week naar opvang.

- hebben een eigen slaapkamer voor het pleegkind beschikbaar.    

Wil je pleegouder worden of wil je meer weten? Bekijk hier hoe de aanmeldprocedure eruit ziet en hoe je meer informatie kunt krijgen.

Share |

Doneer je schoolhek

entrea lindenhout

Logo