Paginakop

Onze expertise

Onze visie leidt tot een manier van werken die zich in de praktijk succesvol toont. Onze kennis en ervaringen willen we borgen door deze vast te leggen in een manier van werken en in opleidingen/trainingen om zo onze expertise binnen en ook buiten YOIN te kunnen delen.

Basistraining YOIN-en

Als snel na de start van YOIN merkten we dat er onder onze begeleiders behoefte was om stil staan bij methodisch werken en bij het uitwisselen van successen en/of vraagstukken die in het werk met de jongeren naar voren kwamen. Ook wilden we binnen YOIN onze medewerkers allen dezelfde basiskennis en vaardigheden aanbieden. Daarom hebben we zelf een training ontwikkeld, gebaseerd op de Vernieuwde Methodiek AMV opvang 2010 en aangevuld met onze visie op het werken met deze doelgroep.

Dit heeft geresulteerd in de basistraining YOIN-en, ontwikkeld door Ilse Hannink (werkbegeleider YOIN) en Saskia Sliedrecht (gz-psycholoog/gedragswetenschapper YOIN). De basistraining is inmiddels door de 40 woonbegeleiders van YOIN met veel plezier gevolgd en nu ook voor andere organisaties beschikbaar. Ook in een train-the-trainer opzet. Klik hier voor meer informatie over de Basistraining YOIN-en.

Vlaggentraining

(Informatie volgt).