Paginakop

Interessante links

We hebben een aantal links voor u verzameld die interessant en relevant kunnen zijn als het gaat over onze activiteiten en/of onze jongeren. Heeft u links waarvan u denkt dat die interessant voor ons zijn, dan horen we dat graag van u (klik hier voor e-mail).

Wageningse scholieren en YOIN jongeren in gesprek in de video ‘IK VRAAG ME AF’

‘IK VRAAG ME AF’ is een groeiende verzameling vragen en antwoorden tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. In de video stellen Wageningse scholieren en jonge vluchtelingen (van YOIN) elkaar vragen via de camera met als doel begrip voor elkaar te creëren en hun verhalen via een film aan een groot publiek te vertellen. De vragen gaan over eenvoudige onderwerpen als hobby's, muziek, gebruiken en onderwijs, maar ook over diepgaande dingen als emoties, angsten, vluchten en dromen.

'IK VRAAG ME AF' is een indrukwekkend project van Pauline van Tuyll en Dorien Roggekamp.

Nidos

Nidos voert als onafhankelijke (gezins-)voogdij instelling, op grond van de wet, de voogdijtaak uit voor Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen. Op hun website vindt u veel informatie en ook een deel voor vluchtelingjongeren zelf.

http://www.nidos.nl/

Vluchtelingenwerk Nederland

Vluchtelingenwerk Nederland is er voor vluchtelingen en asielzoekers. Lees hier meer over het werk van Vluchtelingenwerk Nederland.

http://www.vluchtelingenwerk.nl/feiten-cijfers/alleenstaande-minderjarigen

Rijksoverheid

Informatie van de Rijksoverheid over alleenstaande minderjarige vluchtelingen

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/asielbeleid/inhoud/alleenstaande-minderjarige-vreemdelingen-amv

Film ‘Long Road Ahead’, verhaal van vier vluchtelingen

Filmverhaal van 4 jonge vluchtelingen (duur; 27 minuten). De jonge makers Felix Govers (21), Paul Voors (21), Laurens van de Geer (21) en Stephan Valkenier (27) besloten in samenwerking met NGO Dorcas naar Irak te gaan en daar het verhaal van de Syrische IS-slachtoffers vast te leggen. Vier vluchtelingen van verschillende religies en leeftijden komen aan het woord. Eglas (15) kan haar ontvoering door IS weliswaar navertellen, maar ze leeft met een enorm trauma en vertelt haar aangrijpende ervaringen: ‘In die tijd wilde ik zelfmoord plegen, maar het maakte hen blij wanneer een meisje zelfmoord had gepleegd’. Niet alleen Eglas, maar ook de andere vluchtelingen zijn in Long Road Ahead (Felix Govers, 2015) open over de gruwelen van IS.

Stichting Beyond Borders

Stichting Beyond Borders is een onafhankelijke belangenorganisatie die zich inzet voor een beter toekomstperspectief voor AMA's en ex-AMA's ongeacht hun verblijfsstatus, zowel in Nederland als in de landen van herkomst. Wij ondersteunen, informeren en stimuleren de jongeren en betrokken instanties zodat de doelgroep zicht krijgt op een menswaardig bestaan waar ook ter wereld.

Kunstwerk van zwemvesten

In de gemeente Arnhem is op dit moment een prachtige Sonsbeek ’16  transAction een kunsttentoonstelling in het park. Daar is een kunstwerk/vergaderzaal van zwemvesten die voor vele gasten indrukwekkend is omdat het de gebruikte zwemvesten zijn van vele vluchtelingen. De plek is een smeltroes van emoties die ons allen raken. En voor onze jongeren een herinnering die ze niet levend willen houden, maar toch een plek geven terwijl ze hun blik op hun toekomst richten.

http://www.sonsbeek.org/nl/