Paginakop

Nieuwsbrief Pleegzorg december 2016

"Het jaar 2016 wordt al weer bijna afgerond. We hebben er twee jaar opzitten in het nieuwe jeugdzorgstelsel. Twee jaar waarin met name jullie als pleegouder de stabiele factor waren, want alles was verder in beweging." John Goessens.

Lees meer

Berichtgeving financiële administratie

Op dit moment is de financiële administratie van Lindenhout druk bezig met het ontwikkelen van de mogelijkheid voor pleegouders om digitaal hun declaraties te kunnen verzenden. Dit geldt zowel voor de declaraties voor weekend-/vakantievergoeding als de declaraties van bijzondere kosten.

De reden hiervan is dat het proces van declaraties indienen en verwerken nu zowel voor jullie als pleegouders als de financiële administratie een arbeidsintensief proces is, en hiermee versimpeld kan worden.

Lees meer

Reminder studentenreisproduct

Vanaf 1 januari 2017 is het mogelijk om voor studenten onder de 18 jaar een studentenreisproduct aan te vragen, wanneer er een voltijdsopleiding aan het MBO wordt gevolgd. Met dit studentenreisproduct kun je gratis of met korting met het openbaar vervoer reizen.

Lees meer

De cursusgids 2017 van de pleegzorg Academie is uit!

Begin het nieuwe jaar met nieuwe kennis!
Het aanbod aan pleegzorgcursussen is weer heel divers: Of u nu beter voor uzelf wilt gaan zorgen binnen de hectiek van pleegzorg, of voor de mensen en kinderen om u heen of u wilt meer ontspannen samenwerken met de andere betrokkenen.

Lees meer

Waanzinnige verhalen

Begin maart van dit jaar heeft Lindenhout in samenwerking met Stichting het Witte Bos een thema avond georganiseerd over het Foetaal Alcohol Syndroom (FAS) in pleegzorg. Intussen is de stichting bezig om het boek Waanzinnige Verhalen af te ronden en deze met behulp van crowdfunding uit te brengen. In het boek vertellen 15 volwassen hoe het is om op te groeien met FAS en hoe FAS hun leven op de kop heeft gezet. Het boek kan nu al via Voordekunst worden besteld.

Lees meer

 

K O R T   P L E E G Z O R G   N I E U W S

Facebook
Een van de manieren om aandacht te vragen voor pleegzorg is via onze Facebookpagina. Wij zijn op zoek naar meer ‘likes’, zodat meer mensen ons kunnen helpen met het verspreiden van de berichten.

Wijziging email adres
Mocht uw email adres gewijzigd zijn, wilt u dit dan doorgeven aan het entreeteam@lindenhout.nl.

Waar moet ik zijn?

.

Folder Aspirant Pleegouders

Nieuwsbrief Pleegzorg
Meldt u aan voor de Nieuwsbrief Pleegzorg
*