Paginakop

Marjon Kats stelt zich voor

De leden van de Raad van Pleegouders introduceren zichzelf door te reageren op een aantal vaste vragen. Deze keer stelt Marjon Kats zich voor, zij is pleegouder en lid van de Raad.

Wie bent u en welke bezigheden heeft u, naast uw pleegouderschap?
Mijn naam is Marjon Kats, ik ben 39 jaar en woon in Ede. Naast het zorgen voor ons gezin hou ik er van om te lezen, puzzels te maken en ook bak ik graag wat lekkers voor bij de koffie. Verder heb ik ook zo mijn bezigheden op de scholen van onze kinderen en bij ons in de kerk.

Welke ervaring(en) heeft u met pleegzorg?
Al heel lang hadden mijn man en ik de wens om ‘ooit’ pleegouder te worden. Zo’n 9 jaar geleden zorgden wij regelmatig voor een kind van vrienden. Vier jaar geleden zijn wij ‘officieel’ pleegouders geworden. In eerste instantie als crisis-pleeggezin, maar al gauw bleek dat de kinderen soms best lang bleven, voor er duidelijk was wat het perspectief zou worden. Ondertussen hebben wij ook een perspectief biedende plaatsing, naast de nog steeds lopende crisisplekken.

Wat was uw reden om mee te doen in deze raad?
Er komt ontzettend veel bij kijken als er een pleegkind bij je komt wonen. Een goede organisatie van alle factoren die er omheen spelen is van cruciaal belang. Ik vind het daarom erg leuk om mee te denken en mee te bewegen met de structuur van Lindenhout en daarbij kritisch te zijn: de goed bedachte plannen, werken die wel in de praktijk? Daarbij wil ik ook een schakel zijn tussen pleegouders en organisatie; wat ik van andere pleegouders hoor terug te koppelen naar Lindenhout.

Waar bestaat uw inbreng uit, heeft u een specialiteit?
Als startende pleegouder hoop ik mee te kunnen denken met allerlei zaken, zoals bijvoorbeeld de start-cursus, deskundigheidsbevordering en de communicatie tussen Lindenhout en pleegouders. Welke aspecten lopen goed, welke zouden verbeterd kunnen worden? Juist voor de doorgewinterde medewerkers van Lindenhout zijn heel veel zaken vanzelfsprekend, terwijl je als startende pleegouder soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Welke onderwerpen zijn voor u belangrijk om in de toekomst op te pakken met de Raad?
Nou, de vraag: wie is er voor het kind? vind ik heel belangrijk. Met heel veel professionals die allemaal hun eigen stukje werk oppakken kan het kind soms wat in de ‘verdrukking’ komen.Ook de deskundigheidsbevordering van pleegouders (de zogenaamde ‘scholingsavonden’) trekken mijn aandacht. Waarom worden die avonden zo weinig bezocht? Wat zijn eigenlijk de behoeften van pleegouders wat de deskundigheidsbevordering betreft? Zo zijn er heel veel zaken die op onze agenda staan, waarover ik heel graag meedenk.

Share |

Waar moet ik zijn?

.

Folder Aspirant Pleegouders

Nieuwsbrief Pleegzorg
Meldt u aan voor de Nieuwsbrief Pleegzorg
*