Paginakop

Onderzoek samenwerking ouders en pleegouders

De samenwerking tussen ouders en pleegouders is van cruciaal belang voor een succesvolle pleegzorgplaatsing met minder kans op het voortijdig afbreken van een plaatsing. Er is echter weinig bekend over de werkzame factoren in deze samenwerking.

Wat maakt een samenwerking tussen ouders en pleegouders tot een succes? En waardoor ontstaat een conflictueuze samenwerking? Om meer grip te krijgen op wat wel en niet helpend is in de samenwerking tussen ouders en pleegouders en welke rol de jeugdzorgwerker hierin kan vervullen, is binnen Lindenhout (door Yvonne Aartsen) een onderzoek uitgevoerd.

Zware klus klaren

De uitkomsten van het onderzoek zijn van belang voor hoe Lindenhout haar werk verder wil voortzetten. Deze inzichten en aanbevelingen zal Lindenhout ook graag delen met haar partners in de zorg om zo samen beter te worden in het zorgen voor (pleeg)kinderen en hun ouders. En in de ondersteuning van pleegouders die een zware klus klaren.

Lees hier de samenvatting van het onderzoek.

 

Meer informatie?
Lees hier het volledige onderzoeksverslag.

Direct cliënt aanmelden

Bent u CJG-medewerker, lid van een Wijkteam, arts of medewerker van Jeugdbescherming en wilt u een cliënt aanmelden? Klik dan hier:

copy_of_directaanmeldenA.jpg

Waar moet ik zijn...

.

Lindenhout Nieuwsbrief
Meldt u aan voor de Lindenhout Nieuwsbrief
*
*