Paginakop

Nieuwsbrief December 2016

YOIN the party

Op 1 januari 2016 opende YOIN haar deuren voor onze jonge, alleenstaande minderjarige vluchtelingen. Nu bijna een jaar later hebben we 38 huizen waarin 166 jongeren wonen, in 9 verschillende woonplaatsen.

Er is hard gewerkt door woningbouwverenigingen, scholen, wethouders, Nidos, woninginrichters, andere partijen, onze YOIN-medewerkers en door onze jongeren. Dat was voor ons een goede reden om dit najaar een feestje te vieren.

Lees verder >>

Entrea en Lindenhout bundelen krachten

Jeugdzorgorganisaties Entrea en Lindenhout koersen op een krachtenbundeling in 2017. Samen zijn we completer in onze specialistische orthopedagogische jeugdhulp en onderwijs en kunnen we voor een fair tarief hoge kwaliteit blijven bieden.

Op 3 november 2016 tekenden beide organisaties de intentieverklaring. De bestuurlijke fusie wordt verwacht per 1 maart 2017.

Lees verder >>

Let’s Meet, ontmoeting voor pleegkinderen

Let’s Meet! zorgt er voor dat pleegkinderen elkaar regelmatig ontmoeten. Op die manier kunnen ze - via dit project voor pleegkinderen uit Gelderland - vanuit een veilige omgeving ervaringen uitwisselen en hun passies en talenten delen.

Kinderen in pleegzorg voelen zich vaak anders. Voor pleegkinderen is het niet vanzelfsprekend om ervaringen te kunnen delen. Vaak kennen ze geen andere kinderen die in een pleeggezin wonen. Ook zijn er in hun eigen omgeving niet altijd mogelijkheden om andere pleegkinderen te ontmoeten.

Uw bijdrage
Een kernteam van pleegouders en medewerkers van Entrea en Lindenhout draagt bij om de Let’s Meet! bijeenkomsten mogelijk te maken. Voor het organiseren van Let’s Meet! is dat helaas niet voldoende. Zonder de bijdragen van andere mensen en organisaties in Gelderland kunnen we Let’s Meet niet structureel organiseren. Daarom roepen wij ook maatschappelijk betrokken mensen en organisaties op financieel bij te dragen aan deze ontmoeting voor kinderen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met: Regine Grimm (coördinator Let’s Meet!), 06-23730570, letsmeet@lindenhout.nl

Lees verder >>

Bron: Pulsmedia

In de media: MDFT

In gezinnen waar negatieve patronen zijn ingeslepen en een uithuisplaatsing van een tiener dreigt kan dimensionele familietherapie (MDFT) worden ingezet.

Onze MDFT-therapeut Marijn Tenwolde vertelde onlangs in een bijlage bij de Volkskrant hoe deze gezinsbehandeling in zijn werk gaat.

Lees verder >>

Lindenhout opnieuw gecertificeerd

Lindenhout is onlangs getoetst voor de HKZ kwaliteitsnormen Jeugdzorg. HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg: onafhankelijk en betrouwbaar.

De conclusie van het onderzoek: Lindenhout voldoet aan de kwaliteitsnormen van de HKZ en is gericht op continu verbeteren om te kunnen voldoen aan de eisen en wensen die klanten stellen. Daarom is Lindenhout ook de komende 3 jaar weer HKZ-gecertificeerd.

Lees verder >>

‘Het Kind Voorop’ wil door in 2017

Alle kinderen in Arnhem krijgen binnen de kinderopvang de professionele zorg en begeleiding die zij nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen in een doorgaande lijn met het onderwijs. Daarvoor staat het project ‘Het kind voorop. Op weg naar passende kinderopvang’, waarin ook Lindenhout participeert.

In het eindverslag van het project dat dinsdag 13 februari is besproken wordt aan de gemeente Arnhem aanbevolen het project ook in 2017 voort te zetten.

Lees verder >>

Direct cliënt aanmelden

Bent u CJG-medewerker, lid van een Wijkteam, arts of medewerker van Jeugdbescherming en wilt u een cliënt aanmelden? Klik dan hier:

copy_of_directaanmeldenA.jpg

Waar moet ik zijn...

.

Lindenhout Nieuwsbrief
Meldt u aan voor de Lindenhout Nieuwsbrief
*
*