Paginakop

Nieuwsbrief Lindenhout Februari 2017

Fotograaf: Gerard Verschooten
Fotograaf: Gerard Verschooten

Gelderse Werkgeverij behoudt banen

Twaalf organisaties binnen Zorg en Welzijn in Gelderland slaan de handen ineen om medewerkers voor de zorg te behouden. Ze richtten daarvoor de Gelderse Werkgeverij op. De officiële opening was op 30 januari.

Met deze aanpak wil de Gelderse Werkgeverij naast de juiste professional op de juiste plek ook zorgen voor behoud van kwaliteit in het sociale domein en tegelijkertijd tijdelijke werkloosheid voorkomen. Bovendien zet de organisatie hiermee in op scholing en ontwikkeling van kwaliteit.

Er is veel belangstelling om bij één van de deelnemende organisaties te gaan werken of stage te lopen. Lees nu het interview met Lindenhout bestuurder Annet van Zon en onze OR-voorzitter Jos Das over de Gelderse Werkgeverij.

Lees verder >>

 

PMTO

Training voor ouders die weer grip willen krijgen op hun kind

Al ruim 10 jaar biedt Lindenhout PMTO aan. PMTO is bedoeld voor ouders van kinderen vanaf 4 jaar of pubers tot 15 jaar met zeer lastig gedrag.

Bij ‘zeer lastig gedrag’ valt te denken aan verzet tegen regels, liegen, dingen doen waar anderen zich aan ergeren, pesten, snel boos of driftig worden, vechten en dingen stuk maken. Dit gedrag wordt soms ook opstandig, oppositioneel en impulsief genoemd. Soms gaat het samen met hyperactiviteit. Het gedrag zorgt voor veel ruzie en problemen thuis, op school of buiten. Gelukkig helpt PMTO.

Lees verder >>

 

Onderzoek samenwerking ouders en pleegouder

De samenwerking tussen ouders en pleegouders is van cruciaal belang voor een succesvolle pleegzorgplaatsing met minder kans op het voortijdig afbreken van een plaatsing. Er is echter weinig bekend over de werkzame factoren in deze samenwerking.

Wat maakt een samenwerking tussen ouders en pleegouders tot een succes? En waardoor ontstaat een conflictueuze samenwerking? Om meer grip te krijgen op wat wel en niet helpend is in de samenwerking tussen ouders en pleegouders en welke rol de jeugdzorgwerker hierin kan vervullen, is binnen Lindenhout een onderzoek uitgevoerd.

Lees verder >>

 

Wat werkt bij zware opvoedproblemen?

Lindenhout en Entrea werken mee aan een landelijk onderzoek naar werkzame factoren bij de aanpak voor zware opvoedproblematiek/multi-problem gezinnen. Lindenhout helpt deze gezinnen via onder meer PMTO (zie eerder in deze nieuwsbrief).

Lindenhout heeft al sinds lange tijd de reputatie goede outreachende hulp te bieden aan gezinnen waar meerdere problemen spelen. Inmiddels zijn er tientallen hulpvormen op de markt, die waarschijnlijk allemaal werkzame delen bevatten. Maar welke werkzame delen zijn dat? En kan dat aanbod misschien wat ‘ingedikt’ worden, om het overzichtelijk te houden?

Lees verder >>

 

Nieuwe gebiedsmanager Achterhoek

Emilia Borninkhof is Lindenhouts nieuwe gebiedsmanager voor de regio Achterhoek. Zij werkte tot voor kort in dezelfde rol bij Entrea, maar dan in Rivierenland en is de opvolger van de onlangs vertrokken gebiedsmanager Lucelle Hövell.

Emilia Borninkhof: “Door de voorgenomen fusie van Entrea en Lindenhout leer je elkaar kennen. Toen de kans zich voordeed om bij Lindenhout aan de slag te gaan heb ik deze gepakt. Omdat ik nieuwsgierig ben naar deze organisatie en natuurlijk is het een fijne bijkomstigheid dat mijn reistijd ineens is gehalveerd.”

Lees verder >>

Direct cliënt aanmelden

Bent u CJG-medewerker, lid van een Wijkteam, arts of medewerker van Jeugdbescherming en wilt u een cliënt aanmelden? Klik dan hier:

copy_of_directaanmeldenA.jpg

Waar moet ik zijn...

.

Lindenhout Nieuwsbrief
Meldt u aan voor de Lindenhout Nieuwsbrief
*
*