Paginakop
Vol trots schotelen we u een nieuwsbrief voor die bol staat van mooie initiatieven. Zo vertellen wij over de succesvolle begeleiding van voortijdige schoolverlaters en onze daghulp ín een speciale basisschool. Onze bestuurder Annet van Zon en manager John Goessens vertellen in de media over hun ervaringen met bureaucratie en marktwerking. Als klap op de vuurpijl zijn we begin oktober samen met Entrea naar Servië gegaan om daar workshops te geven aan hulpverleners. We sluiten af met een onaangekondigd bezoek van de Inspectie voor de Jeugdzorg aan een Logeerhuis. Hun oordeel? Dat delen we in deze nieuwsbrief!

Horizon begeleidt jongeren naar school of werk

Lindenhout begeleidt voortijdige schoolverlaters naar passend onderwijs of naar een baan. Soms loopt de ontwikkeling van een jongere volledig vast. Het lukt hen maar niet een (beroeps)opleiding af te maken of een betaalde baan vast te houden. Dagbehandeling Horizon kan dan helpen. Horizon helpt met het opbouwen van een beter toekomstperspectief door deze jongeren – in samenwerking met onderwijs, jeugdhulp en gemeenten – daghulp aan te bieden. De resultaten zijn hoopvol en Horizon blijkt gewild. Binnenkort start Lindenhout met 5 jongeren een tweede groep.

Lees verder >>

Team Lindenhout en Entrea naar Servië

Acht medewerkers van Lindenhout en Entrea zijn begin oktober een week naar Servië geweest voor een uitwisselingsproject georganiseerd door Kinderperspectief. De jeugdzorg professionals van Lindenhout en Entrea verzorgden workshops voor de hulpverleners van een opvanghuis voor kinderen van 7 tot 16 jaar én voor medewerkers van een moeder-kind huis. De thema’s van de workshops waren gevarieerd. Van vlaggensysteem, kids-skills en werken met de camera, tot de woedethermometer en het opzetten van intervisie. Op de laatste dag werd een sport & spelletjesdag voor alle kinderen georganiseerd.

Lees verder >>

Lindenhout onderdeel speciale basisschool de Isselborgh

Na jaren van voorbereiding is na de zomervakantie SO (speciaal onderwijs) de Isselborgh verhuisd naar een nieuw onderkomen in Doetinchem. De Isselborgh is een basisschool voor kinderen die onderwijs én zorg nodig hebben. Jeugdhulp is dan ook aanwezig op de nieuwe locatie. Op 17 oktober nam het dagbehandelingscentrum van Lindenhout, de Notedop, zijn intrek. Twee andere jeugdzorgaanbieders, Pluryn en Lichtenvoorde, vestigen zich ook in de school.

Lees verder >>

In de media: pak bureaucratie aan

Lindenhout ervaart in de praktijk dat niet altijd efficiënt wordt omgegaan met de inzet van jeugdzorg. Lindenhout bestuurder Annet van Zon pleitte bij RTL nieuws voor minder bureaucratie.

Lees verder >>

ZEMBLA onderzocht de gevolgen van marktwerking voor de zorg en ondersteuning van pleegkinderen. In de uitzending vroeg Lindenhout via manager wonen en opgroeien John Goessens niet door te slaan in aanbestedingseisen, formulieren en bureaucratie.

Lees verder >>

Logeerhuis voldoet aan verwachtingen

Lindenhout Logeerhuis Vedan uit Laag-Keppel kreeg in augustus onaangekondigd bezoek van de inspectie voor de Jeugdzorg. Uit het onderzoek bleek dat het logeerhuis voldoet aan alle getoetste verwachtingen. Goed nieuws voor dit logeerhuis dat sinds maart 2015 bestaat. Door dit resultaat wordt Vedan niet meer gezien als nieuwe toetreder in de jeugdhulp en valt het voortaan onder de reguliere toetsing van de inspectie.

Lees verder >>

Direct cliënt aanmelden

Bent u CJG-medewerker, lid van een Wijkteam, arts of medewerker van Jeugdbescherming en wilt u een cliënt aanmelden? Klik dan hier:

copy_of_directaanmeldenA.jpg

Waar moet ik zijn...

.

Lindenhout Nieuwsbrief
Meldt u aan voor de Lindenhout Nieuwsbrief
*
*