Paginakop

Tweede Kamerleden onder indruk van Entrea en Lindenhout

Op maandag 12 juni heeft Entrea samen met Lindenhout haar deuren opengezet voor een werkbezoek van nieuwe Tweede Kamerleden. René Peters (CDA), Zohair El Yassini (VVD) en Lisa Westerveld (Groen Links), wilden vanwege hun nieuwe portefeuilles heel graag kennismaken met jeugdzorg.

In gesprek met cliënten en medewerkers

Het werkbezoek was vooral een gesprek met cliënten en medewerkers. Wat doen we in de jeugdzorg? Hoe helpt jeugdzorg? Wat vinden cliënten van de hulp? Wat vinden de werkers? En ook, waar lopen zij in die hulpverlening tegenaan?Over het bieden en krijgen van jeugdzorg werd uitvoerig verteld door een moeder en pleegmoeder uit pleegzorg, een meisje en gezinshuisouder uit een gezinshuis, een gezin en ambulant hulpverlener uit gezinsbegeleiding MDFT en een jongere en begeleider uit KamertrainingPlus. Ook waren er verhalen over de vroegtijdige samenwerking tussen intern begeleider en jeugdspecialist op school vanuit De School Als Vindplaats.

Iedereen vond het een beetje spannend, maar al snel kwam er een open, ontspannen gesprek op gang. De gesprekken werden steeds ingeleid met kleine (vlog)filmpjes die cliënten en medewerkers zelf gemaakt hadden.

Onder de indruk terug naar huis

Na de 'geprekstafel' kregen de kamerleden nog een korte rondleiding. Zo bezochten zij een dagbehandelingsgroep, een gezinsbehandelgroep met flexibel verblijf en het gezinshuis Annadal. En ook daar werd weer gesproken met medewerkers en kinderen.In het afrondend contact waren er lovende woorden over het bezoek, de informatie, maar vooral over de openheid van onze cliënten en medewerkers met hun verhalen uit de praktijk. Eén ding is zeker: de Kamerleden zijn met een duidelijker beeld van de jeugdzorg, en de knelpunten, de Tweede Kamer weer ingegaan. En wij bedanken hen van harte voor hun belangstelling!

Direct cliënt aanmelden

Bent u CJG-medewerker, lid van een Wijkteam, arts of medewerker van Jeugdbescherming en wilt u een cliënt aanmelden? Klik dan hier:

copy_of_directaanmeldenA.jpg

Waar moet ik zijn...

.

Lindenhout Nieuwsbrief
Meldt u aan voor de Lindenhout Nieuwsbrief
*
*