Paginakop

Geschiedenis

Lindenhout is vernoemd naar Johannes van ’t Lindenhout. Deze evangelist en bijbelverkoper trok zich in de vorige eeuw het lot aan van weeskinderen die als goedkope arbeidskracht verkocht werden. Hij besloot hen een thuis, een opvoeding en opleiding te bieden.

lindenhoutjohannes.jpgJohannes van 't Lindenhout werd geboren 1836. In 1863 begon hij samen met zijn vrouw ‘de Weezeninrichting’ in Nijmegen. Dit is de oudste voorganger van onze huidige organisatie.

Fusies

Lindenhout is in de twintigste eeuw ontstaan door fusies tussen enkele internaten en centra voor dagopvang in Gelderland zoals Klein Engelenburg in Brummen, Kleuterzorg in Arnhem, Caesarea in Apeldoorn, Ellinchem in Ellecom, Dominicus in Molenhoek en Kinderdorp Neerbosch in Nijmegen. Allerlei ambulante projecten haakten daarbij aan en nieuwe initiatieven werden genomen.

De laatste fusie was in januari 1998 tussen ‘G.S.J.’ (Gelderse Sichting voor Jeugdhulpverlening) in Arnhem en ‘Lindenhout’ in Nijmegen, wat heeft geleid tot de naam GSJ Lindenhout. Vanaf 21 maart 2006 zijn wij weer verder gegaan onder de naam Lindenhout. Op deze schematische weergave kun je preciezer de ontstaansgeschiedenis van Lindenhout bekijken.

Jeugd & Opvoedhulp

Lindenhout is actief geweest met het ontwikkelen van Jeugd & Opvoedhulp die past bij wat kinderen, jongeren en hun verzorgers van ons vragen. Hier is ook onze organisatiesstructuur steeds op aangepast.

Share |