Paginakop

Aantal nieuwe pleeggezinnen neemt af

Het was onlangs volop in het nieuws: in 2016 is het aantal nieuwe pleeggezinnen met 450 afgenomen. Dat is een daling van 15% in vergelijking met 2015.

De instroom van pleegouders is daardoor voor het eerst sinds 2011 kleiner dan de uitstroom. Dat blijkt uit de Factsheet Pleegzorg 2016. Lindenhout deelt de zorg van Pleegzorg Nederland, onderdeel van brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland, over een dreigend tekort aan pleeggezinnen.  Pleegzorg Nederland roept gemeenten op om gezamenlijk nog meer in te zetten op werving van nieuwe pleegouders.

Aandacht via pers

Via de pers is er veel aandacht gevraagd voor deze zorg en voor de werving van nieuwe gezinnen. Annet van Zon, bestuurder van entrea lindenhout en tevens bestuurslid van Jeugdzorg Nederland met de portefeuille pleegzorg, heeft toelichting gegeven in interviews die in verschillende tv-uitzendingen te zien waren. Een aspirantpleegmoeder van Lindenhout heeft voor dit interview haar huis open gezet en ook zelf aan het interview meegewerkt. Zij staat klaar om als pleeggezin te beginnen. 

Hieronder vindt u links om terug te kijken, te luisteren, of te lezen, mocht u het gemist hebben.

NOS: Pleegzorg Nederland bezorgd om dreigend tekort pleeggezinnen

Jeugdjournaal: Lotte (15) woont in een pleeggezin

Eén Vandaag: Aantal pleegouders daalt

NRC: Pleegkinderen hebben we niet zo graag meer in huis

Pleegzorg bij Lindenhout

Ook bij Lindenhout staat het werven van pleeggezinnen hoog op de agenda. In 2016 waren er zo’n 685 pleeggezinnen aangesloten bij Lindenhout en op dit moment zijn er 810 kinderen die in een pleeggezin wonen. En hoewel het aantal pleeggezinnen binnen Lindenhout stabiel is gebleven de afgelopen twee jaar, groeit de wachtlijst met kinderen op zoek naar een geschikt gezin wel. Het aantal potentiële pleegouders dat zich meldt wordt minder, vertelt John Goessens, manager Wonen en Opgroeien bij Lindenhout. Ook het streven om kinderen zo dicht mogelijk bij huis te plaatsen wordt helaas nog niet altijd gehaald.

Denkt u erover na om pleeggezin te worden? Op deze pagina vindt u meer informatie over pleegouder zijn bij Lindenhout. Vraag er een informatiepakket aan en schrijf u in voor een informatieavond. Op dit moment staan er relatief veel kinderen op de wachtlijst die op zoek zijn naar een weekendgezin. Lees hier meer over de verschillende vormen van pleeggezinnen.

Heeft u vragen over pleegouder worden? Met vragen kunt u terecht bij ons Entreeteam. E-mail: entreeteam@lindenhout.nl
Telefoon: (026) 354 33 11.

Op dit moment bevinden zich geen items in deze map.

Direct cliënt aanmelden

Bent u CJG-medewerker, lid van een Wijkteam, arts of medewerker van Jeugdbescherming en wilt u een cliënt aanmelden? Klik dan hier:

copy_of_directaanmeldenA.jpg

Waar moet ik zijn...

.

Lindenhout Nieuwsbrief
Meldt u aan voor de Lindenhout Nieuwsbrief
*
*